Főoldal / Desszertek / Áfonyás joghurthab

Áfonyás joghurthab

Áfonyás joghurthab

Áfonyás joghurthab

Hozzávalók:

  • 500 g natúr görög joghurt
  • 2 csapott ek. zselatin (Horváth Rozi)
  • 50 ml víz
  • 100 ml habtejszín
  • 50 g áfonya
  • 3 ek. porcukor

A díszítéshez:(opcionális)

  • tejszínhab
  • áfonya
  • reszelt csokoládé
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A zselatint egy tálkába öntjük, majd ráöntjük a felforrósított vizet és addig kevergetjük amíg teljesen feloldódik.

A joghurtot a tejszínnel, a porcukorral (vagy a mézzel) és az áfonyával feltesszük a tűzre alacsony lángon melegíteni.
Amikor langyos, egy botmixer segítségével egyneművé dolgozzuk, így lesz szép, halvány lilás színe.

Hozzáadjuk a feloldott zselatint, lekapcsoljuk alatta a tűzhelyet, és még pár másodpercig keverjük a botmixerrel, hogy kicsit habos állaga legyen.

Poharakba adagoljuk és 2-3 órára vagy egy egész éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás előtt ízlés szerint tejszínhabbal, áfonyával…stb díszítjük.

Könnyű nyári desszert sütés nélkül.

Tipp / megjegyzés:
Diétázók xilittel, nyírfacukorral vagy más cukor helyettesítővel is bátran elkészíthetik.
Áfonya helyett, eperrel, szederrel, málnával, ribizlivel is elkészíthetjük. Télen akár mirelit gyümölccsel is.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére