Főoldal / Desszertek / Áfonyás joghurthab

Áfonyás joghurthab

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Áfonyás joghurthab

Áfonyás joghurthab

Hozzávalók:

  • 500 g natúr görög joghurt
  • 2 csapott ek. zselatin (Horváth Rozi)
  • 50 ml víz
  • 100 ml habtejszín
  • 50 g áfonya
  • 3 ek. porcukor

A díszítéshez:(opcionális)

  • tejszínhab
  • áfonya
  • reszelt csokoládé
Elkészítési idő:20 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A zselatint egy tálkába öntjük, majd ráöntjük a felforrósított vizet és addig kevergetjük amíg teljesen feloldódik.

A joghurtot a tejszínnel, a porcukorral (vagy a mézzel) és az áfonyával feltesszük a tűzre alacsony lángon melegíteni.
Amikor langyos, egy botmixer segítségével egyneművé dolgozzuk, így lesz szép, halvány lilás színe.

Hozzáadjuk a feloldott zselatint, lekapcsoljuk alatta a tűzhelyet, és még pár másodpercig keverjük a botmixerrel, hogy kicsit habos állaga legyen.

Poharakba adagoljuk és 2-3 órára vagy egy egész éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás előtt ízlés szerint tejszínhabbal, áfonyával…stb díszítjük.

Könnyű nyári desszert sütés nélkül.

Tipp / megjegyzés:
Diétázók xilittel, nyírfacukorral vagy más cukor helyettesítővel is bátran elkészíthetik.
Áfonya helyett, eperrel, szederrel, málnával, ribizlivel is elkészíthetjük. Télen akár mirelit gyümölccsel is.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Áfonyás joghurthab 5.00/5 (3 értékelés)

Marcsi (628 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére