Főoldal / Desszertek / Képviselőfánk II

Képviselőfánk II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Képviselőfánk

Képviselőfánk

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg zsír
  • 2 dl víz
  • csipet só
  • 1 tk cukor
  • 5 db tojás

A krémhez:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • ízlés szerint cukor
  • 4 dl tej
  • 2 db tojás

A habhoz:

  • 200 ml tejszín 
  • 2 ek porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 cs habfixáló
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy lábasba öntjük a vizet, ebben megolvasztjuk a zsírt, hozzátesszük a cukrot és a sót. Ha elolvadt a zsír, hozzáöntjük a lisztet, és elkeverjük, lehúzzuk a lángról.

Egy keverőtálba átöntjük a masszát és egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, majd hagyjuk pihenni (kb fél óra, mikor hogy sikerül).

A krémhez egy lábasba tesszük a pudingport, a 2 tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a cukrot, kevés tejjel kézi habverővel elkeverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet. Gyorsan felverjük a 2 tojásfehérjét kemény habbá.

A pudingot megfőzzük, ha szépen besűrűsödött, elzárjuk a gázt és azon forrón beleforgatjuk a felvert fehérjét. Hűtjük.

A habhoz egy tálba öntjük a tejszínt és a többi hozzávalót, kemény habbá verjük, majd hűtőbe tesszük.

A tésztából 2 teáskanállal diónyit adagolunk a sütőpapíros tepsibe.

Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük (ajtót nyitni tilos!!), kb 15 perc.

Amikor megsültek, hagyjuk kihűlni a pufikat, és utána kezdődhet az összerakás: a pufik tetejét levágjuk, egy kanálnyi krémet teszünk bele, utána a hab, vissza rá a tetejét.Porcukorral megszórjuk.

 

Képviselőfánk II 4.00/5 (3 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére