Főoldal / Desszertek / Gesztenyés trüffel szelet

Gesztenyés trüffel szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gesztenyés trüffel szelet

Gesztenyés trüffel szelet

Hozzávalók:

24x9x7 cm-es formához

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 12,5 dkg csokoládé (70%-os)
  • 10 dkg vaj
  • 0,5 dl tej
  • 2-3 ek. rum

A csokoládémázhoz:

  • 12,5 dkg étcsokoládé
  • 1 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 1 tk. vaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A gesztenyemasszát nyomjuk át a krumplinyomón, vagy villával alaposan törjük össze, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a rumot, és robotgéppel keverjük simára.

A csokoládéhoz adjuk hozzá a tejet, és gőzfürdő fölött, kevergetve olvasszuk fel, majd vegyük le, adjuk hozzá a felkockázott vajat, és keverjük simára.

Ezután csorgassuk a gesztenyés keverékhez, majd szintén robotgéppel keverjük simára.

A formát béleljük ki folpack fóliával, egyenletesen öntsük bele a masszát, majd tegyük be pár órára, vagy egész éjszakára a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen. (Én egész éjszakára a hűtőben hagytam.)

Amikor már teljesen megdermedt, vegyük ki a hűtőből, majd fordítsuk át egy tálcára. Ezután óvatosan húzzuk le a fóliát, majd vonjuk be csokoládémázzal.

A tejszínhez adjuk hozzá a vajat és melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a feldarabolt csokoládét, és addig keverjük, míg teljesen felolvad, és éppen csak langyos lesz.

Ezután a hűtőből kivett, és egy tálcára átfordított trüffelt vonjuk be a csokoládémázzal, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a gesztenyés trüffelt a hűtőből, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Gesztenyés trüffel szelet 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére