Főoldal / Hal ételek / Füstölt lazac mousse

Füstölt lazac mousse

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Füstölt lazac mousse

Füstölt lazac mousse

Hozzávalók:

8 db szilikonos muffin formához

  • 15 dkg füstölt lazac
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 ek. majonéz
  • 1 db újhagyma
  • 3 db csemege uborka
  • 1 ek. kapor
  • 2 ek. citromlé
  • 2 ek. víz
  • 1 dl fehérbor
  • 1 ek. zselatin (por)
  • őrölt fehér bors
  • 1 dl habtejszín
  • 2 db kifli
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2500-3000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lazacot, az uborkát, az újhagymát, és a kaprot vágjuk fel apróra.

A mascarponét keverjük simára a majonézzel, a citromlével, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, uborkát, és a kaprot. Ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, majd keverjük alaposan össze. (a sózással óvatosan bánjunk, mert a füstölt lazac sós)
Végül óvatosan keverjük hozzá az apróra vágott füstölt lazacot is.

A vizet és a bort melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a zselatint. Ezután addig keverjük, hogy a zselatin teljesen feloldódjon, majd kevergetve hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen. Ezután öntsük hozzá a lazacos-krémes masszához, és óvatosan keverjük össze. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd szintén óvatosan keverjük hozzá a lazacos-krémes masszához.

A szilikonos muffin forma belsejét, alaposan spricceljük meg olívaolajjal, majd kanalazzuk bele az elkészült lazackrémet. (ha nem szilikonos formát használunk akkor először béleljük folpack fóliával, majd utána spricceljük meg az olívaolajjal!!!!!) Ezután tegyük be a hűtőbe pár órára, hogy teljesen megdermedjen, és az ízek kellően összeérjenek.

Ameddig a lazackrém a hűtőben várakozik, addig készítsünk el hozzá a pirított kiflikarikát.

A kiflit vékonyan szeleteljük fel, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután tegyük be a sütőbe, és közepes hőmérsékleten pár perc alatt, pirítsuk szép pirosra, ropogósra.

Tálalás előtt vegyük ki a lazackrémet a hűtőből, majd óvatosan fordítsuk rá egy tálcára a muffin formát. Ezután szintén óvatosan emeljük le a formát a lazackrémről.
Tálaláskor helyezzük tányérra a lazackrémet, majd a pirított kiflikarikákkal kínáljuk.

Füstölt lazac mousse 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (313 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére