Főoldal / Desszertek / Tejfölös pudingos sütemény

Tejfölös pudingos sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejfölös pudingos sütemény

Tejfölös pudingos sütemény

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 db tojás sárgája 
  • 25 dkg cukor (kristály)
  • 1 dl víz
  • 1 dl étolaj
  • 25 dkg sima liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 5 db tojás fehérje
  • 1 ek kakaó por
  • csipet só

A krémhez:

  • 2 cs puncs főzős pudingpor(de lehet más ízben is)
  • 8 dl tej
  • 2 ek. kristálycukor
  • 2 cs. vaníliás cukor

Az öntethez:

  • 5 dl tejföl
  • 2 ek porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor

A tetejére:

  • 5 dkg csokoládé
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojások sárgáját a cukorral, a vízzel és az olajjal jól kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral és a sóval elegyített lisztet. Ezzel is jól elkeverjük, majd a tojások keményre vert fehérjét 2 részletben a masszához keverjük. (Az első adag fehérjével fellazítjuk a masszát a második fehérjét lágyan keverjük bele.) Kétfelé osztjuk a masszát. Az egyik marad sárga a másikba belekeverjük a kakaót.

Megfőzzük a krémet. A 23 x 37centiméteres tepsit kiolajozzuk, beleöntjük a sárga masszát, majd erre rácsurgatjuk a barna tésztát és egy villával laza mozdulattal egy picit összekuszáljuk.

A forró pudingból egy evőkanál segítségével halmokat rakosgatunk a nyers tésztára. 150 – 160 fokra előmelegített sütőben lassan megsütjük ( 40 percnél tűpróbát végzünk).

A tejfölös öntet hozzávalóit összekeverjük, majd a sütőből kivett, még meleg tésztára rásimítjuk. Hagyjuk kihűlni, utána a hűtőbe tesszük, hogy a puding még jobban megkössön.

A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd a sütemény tetejére csurgatjuk, hogy szép csíkos legyen. Ha megdermedt a csoki akkor szeletelhető. Mutatós, puha, ízletes, gyors sütemény.

Tejfölös pudingos sütemény 5.00/5 (1 értékelés)

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére