Kókuszkrémes tart eperrel
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tésztához a vajat és a porcukrot keverjük habosra, majd adjuk hozzá az enyhén felvert tojást és a citromhéjat. A lisztet keverjük össze a darált kókuszreszelékkel (kávédarálóban daráltam le) és a sóval, majd adjuk a vajas keverékhez. Keverjük egyneművé, gyúrjunk belőle labdát, lapítsuk ki, csomagoljuk be folpackba és tegyük 1 órára a hűtőbe.
Vegyük ki a tésztát a hűtőből és enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk ki kb. 3 mm vastagságúra és tegyük egy levehető aljú tortaformába. A lelógó széleket vágjuk le, szurkáljuk meg és tegyük újra egy fél órára a hűtőbe. Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Vegyük a tésztát a hűtőből, tegyünk rá sütőpapírt és öntsünk rá sütőbabot. Toljuk be a sütőbe, süssük 15 percig, majd vegyük le róla a sütőbabot és papírt és tegyük vissza még 10-12 percre. Ha megsült tegyük félre hűlni.
Készítsük el a krémet. Egy tálban melegítsük össze a tejszínt a porcukorral és a vaníliával. Tegyük bele a citrom héját, levét és a kókusztejet (a doboz tetején összegyűlt kókuszvizet vizet ne öntsük bele). Főzzük 5 percig, hogy besűrűsödjön. (Ha a kókusztej folyékony állagú és nem krémes, nem fog rendesen besűrűsödni, ezért tegyünk bele egy kanálnyi vízzel elkevert étkezési keményítőt. Én is így tettem.) Öntsük a krémet a kihűlt formába és tegyük a hűtőbe legalább 3 órára.
Tálalás előtt halmozzuk rá az epret és csurgassuk meg az olvasztott csokival.
lelekkonyha.blogspot.hu