Főoldal / Torták / Csokoládés-mogyoróvajas torta

Csokoládés-mogyoróvajas torta

Csokoládés-mogyoróvajas torta

Csokoládés-mogyoróvajas torta

Hozzávalók:

(24 cm-es tortaformához)

  • 1,5 csomag Győri Édes Zabfalatok
  • 15 dkg vaj (vagy margarin)

A csokoládés krémhez:

  • 12,5 dkg csokoládé (70%-os)
  • 35 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 dl Hulala (v. habtejszín + habfix)

A mogyoróvajas krémhez:

  • 30 dkg mogyoróvaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 dl Hulala (v. habtejszín + habfix)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A zabkekszet morzsoljuk össze, majd öntsük hozzá a felolvasztott vajat, és keverjük össze. Ezután öntsük bele a sütőpapírral kibélelt tortaformába, majd egyenletesen lapogassuk el, és tenyérrel jól nyomkodjuk le, és tegyük be legalább egy órára a hűtőbe.

A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hűtsük vissza. (teljesen hűtsük ki mielőtt a krémhez kevernénk) A mascarponét keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a felolvasztott, és visszahűtött csokoládét. A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, keverjük hozzá a csokoládés krémhez. (keverőkanállal keverjük össze, hogy a hab ne nagyon törjön)

Ezután vegyük ki a tortaformát a hűtőből, és a kekszes alapra egyenletesen kanalazzuk rá a csokoládékrémet, majd tegyük vissza a hűtőbe dermedni.

A mogyoróvajat keverjük simára a porcukorral, és a vaníliás cukorral. A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a mogyoróvajas krémhez. (keverőkanállal keverjük össze, hogy a hab ne nagyon törjön)

Ezután vegyük ki a tortaformát a hűtőből, és egyenletesen kanalazzuk a csokoládés krém tetejére, majd tegyük vissza pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen és az ízek kellően összeérjenek.
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, óvatosan helyezzük egy tálcára, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére