Főoldal / Desszertek / Gesztenyepürés habcsókrolád

Gesztenyepürés habcsókrolád

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Gesztenyepürés habcsókrolád

Gesztenyepürés habcsókrolád

Hozzávalók:

A habcsók alaphoz:

  • 6 db tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 1 ek. étkezési keményítő

A töltelékhez:

  • 250 g gesztenyemassza
  • ízlés szerint rum
  • 2 dl habtejszín

A díszítéshez:

  • 4 kis kocka csoki (10 dkg-os tábla csokiból)
  • 1 tk. étolaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy kb. 42 x38 cm-es tepsit.

A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Majd a végén hozzákeverjük a keményítőt is. A habot a tepsibe simítjuk, és egyenletesen elsimítjuk.
170 C-os sütőben kb. 20 perc alatt világos rózsaszínűre sütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

Készítsünk ki egy nagy tiszta konyharuhát, amire a habcsók alap ráfér. Szórjuk meg porcukorral, és erre borítsuk rá a kihűlt süteményt.

A gesztenyemasszát egy kis rummal beízesítjük, és a reszelőnk durvább részén ráreszeljük a habcsóklapra , ügyeljünk, hogy mindenhova egyformán jusson.
A tejszínt kemény habbá verjük.. Majd a habcsók közepére halmozzuk, és óvatosan feltekerjük.

Hűtőbe tesszük 2-3 órára.
A csokoládét az étolajjal megolvasztjuk és a roládot lespricceljük vele.
Amikor a csokoládé megszilárdul,  szeletelhetjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére