Főoldal / Desszertek / Vaníliás császármorzsa

Vaníliás császármorzsa

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vaníliás császármorzsa

Vaníliás császármorzsa

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só

A sütéshez:

  • 5-6 dkg vaj

A tálaláshoz:

  • porcukor
  • lekvár
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra kikeverjük a cukorral, majd felöntjük a tejjel és simára keverjük. Amikor simára kevertük, beledolgozzuk a puha vajat, a vaníliás cukrot és a lisztet. Csomómentesre keverjük.

A tojások fehérjéből, csipet sóval kemény habot verünk és óvatosan a masszába forgatjuk.

Teflon serpenyőben 5-6 dkg vajat felolvasztunk, beleöntjük a masszát, és közepes lángon folyamatosan kevergetve megsütjük.

Kínálhatjuk porcukorral, és ízlés szerinti lekvárral is.

Vaníliás császármorzsa 4.27/5 (11 értékelés)

Laura (56 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére