Főoldal / Desszertek / Feketeerdő szelet Eta módra

Feketeerdő szelet Eta módra

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Feketeerdő szelet Eta módra

Feketeerdő szelet Eta módra

Hozzávalók:

(35×25 cm-es tepsihez)

  • 8 db tojás
  • 16 dkg porcukor
  • 12 dkg finomliszt
  • 4 dkg kakaópor
  • 8 g sütőpor
  • 2 ek. étolaj
  • 2 ek. tej

A krémhez:

  • 1 üveg meggybefőtt a levével együtt
  • 4-5 ek. cukor
  • 3 cs. vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej

A tetejére:

  • 3,5 dl habtejszín
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Piskóta:

A sütőt 170 fokra előmelegítjük.

4 tojást szétválasztunk. A fehérjékhez hozzáadunk egy csipet sót és elkezdjük felverni, közben apránként hozzáadunk 8 dkg porcukrot, amivel kemény habot verünk. Ekkor hozzáadjuk a sárgákat, 1 ek tejet és 1 ek olajat, majd az egészet alaposan kihabosítjuk.

6 dkg liszthez hozzákeverünk 4 g sütőport és 2 dkg kakaóport, majd az egészet a tojásos keverékhez adjuk és óvatosan összeforgatjuk.

A kész masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, elegyengetjük, majd előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk!). Ha a lap langyosra hűlt, akkor lehúzzuk róla a papírt, majd teljesen kihűtjük.

A maradék alapanyagokból sütünk egy másik lapot és azt is kihűtjük.
Krém:

A befőttet a levével együtt egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot és elkezdjük melegíteni. A pudingporokat elkeverjük a tejben, majd a forró meggyhez adjuk és besűrítjük az egészet.
Összeállítás:

Az egyik lapot rátesszük egy tálcára, majd rákenjük egyenletesen a meggyes masszát és rásimítjuk a habbá vert tejszín felét.Rátesszük a másik lapot.
A tetejét a maradék tejszínhabbal díszítjük.

Feketeerdő szelet Eta módra 3.86/5 (7 értékelés)

Eta (49 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére