Főoldal / Egytálételek / Paprikás burgonya kolbásszal

Paprikás burgonya kolbásszal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Paprikás burgonya kolbásszal

Paprikás burgonya kolbásszal

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 szál paraszt vagy lángolt kolbász
  • 2 kk pirospaprika

A galuskához:

  • 1 db tojás
  • 3 ek finom liszt
  • csipet só
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGlutén mentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktóz mentes:igen

Elkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk, nagyobb hasábokra vágjuk. A hagymát apróra a szalonnát kis kockákra a kolbászt nagyobb darabokra vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát.
Rátesszük a burgonyát, sózzuk, megszórjuk a paprikával és felöntjük annyi vízzel, hogy 3/4 részig ellepje. Kb 20 percig főzzük.

A lisztből, tojásból csipet sóval galuska tésztát keverünk és beleszaggatjuk.

Beletesszük a kolbászt és 10 percig együtt főzzük.

Friss kenyérrel, házi csalamádéval tálalom.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére