Hámán füle

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hámán füle

Hámán füle

Hozzávalók:

  • 35 deka liszt
  • 15 deka vaj
  • 2 tojás
  • 10 deka cukor
  • csipet só
  • fél cs sütőpor
  • 1 deci tejföl
  • citrom reszelt héja és leve

Töltelék:

  • 20 deka darált dió
  • 15 deka cukor
  • 1 citrom leve
  • kandírozott narancshéj
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A hozzávalókat a tojásfehérje kivételével összegyúrom, majd 2-3mm vastagságúra kinyújtom.

A legnagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatom, és a következő diókrémet teszem a közepébe.

A tojások fehérjét, 20 deka darált dióval, 1 citrom levével 15 deka cukorral és kandírozott narancshéjjal összekeverem. Egy sűrű masszát kapok, amit kiskanállal a tészta közepére halmozok.

A tészta 3 oldalát a töltelékre hajtom, tojással lekenem.

180fokos sütőbe 15-20perc alatt szép narancssárgára megsütöm.

Porcukorral meghintve tálalom.

A töltelék bármi más is lehet. Nem valami szép sütemény, de annál finomabb.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére