Főoldal / Desszertek / Csokoládés krémes szelet

Csokoládés krémes szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Csokoládés krémes szelet

Csokoládés krémes szelet

Hozzávalók:

A tortalaphoz:

  • 8 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 1/2 sütőpor
  • 1 dkg kakaó
  • 2 db tojás

Az étcsokoládé moussehoz:

  • 1 tk. zselatin por
  • 20 ml hideg víz
  • 150 g étcsoki
  • 120 g habtejszín (a csoki megolvasztásához)
  • 160 g habtejszín (habbá verve)

A tejcsokoládé moussehoz:

  • 1 tk. zselatin por
  • 20 ml hideg víz
  • 150 g tejcsoki
  • 120 g habtejszín (a csoki megolvasztásához)
  • 160 g habtejszín (habbá verve)

A fehércsokoládé moussehoz:

  • 1 tk. zselatin por
  • 20 ml hideg víz
  • 150 g fehér csoki
  • 120 g habtejszín (a csoki megolvasztásához)
  • 160 g habtejszín (habbá verve)

A csokoládé ganache-hoz:

  • 100 g étcsokoládé
  • 100 ml habtejszín
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és a kakaóval, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához és óvatosan keverjük össze.
Egy 30×30 cm-es szögletes formát béleljünk ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a masszát. Helyezzük be a 150 fokra előmelegített sütőbe, és légkeveréssel süssük kb.10-12 percig. Ha megsült, vegyük ki a formából, húzzuk le róla a papírt, majd hűtsük ki teljesen.

A habtejszínt a csokival gőz fölött megolvasztjuk, a zselatint is alacsony lángon “felfőzzük” a vízzel és hozzáadjuk az olvasztott csokihoz.

A felverni kívánt habtejszínt robotgéppel habbá verjük és a csokis krémet 2 részletben hozzáadjuk, majd simára kikeverjük. A kész krémet a kakaós piskóta alapra simítjuk.
Hűtőbe tesszük amíg elkészítjük a tej majd a fehér csokis réteget is. Amiket szépen egymásra simítunk.

Elkészítjük a a csoki ganache-t. A tejszínt egy kisebb lábosban felmelegítjük, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk az apróra vágott étcsokoládét, és addig keverjük amíg a csokoládé felolvad és egy szép fényes csokis mázat kapunk.
A megdermedt fehér csokoládés réteg tetejére simítjuk.

Ha mindhárom csokis réteg és a csokoládés máz is elkészült, akkor legalább négy órára hűtőbe tesszük (vagy egy egész éjszakára).
Ízlés szerint tej, ét és fehér csokoládé forgácsokkal díszítjük, majd szeletelve kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:

Az elkészítési idő a hűtés idejét nem tartalmazza.

Csokoládés krémes szelet 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (654 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére