Főoldal / Desszertek / Házi krémes

Házi krémes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Házi krémes

Házi krémes

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg ráma
  • 2 tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • csipet só

A krémhez:

  • 1/2 l tej
  • 10 egész tojás
  • 8 csapott ek. porcukor
  • 10 púpozott ek. liszt
  • 2 cs. vaníliás cukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a tésztát elfelezzük.A tésztacipókat külön-külön kinyújtjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben egy sütőlemez hátulján világosra megsütjük.

A hideg tejbe belekeverjük a cukrot, a tojások sárgáját, és a lisztet. Simára keverjük, és a lángon állandó keverés mellett besűrítjük. Hozzákeverjük a tojások keményre felvert habját.

A krémet rákenjük a lapra, a tetejére helyezzük a másik lapot, és hideg helyen kihűtjük.

Ha rendesen kihűlt és megkötött a krém, megszórjuk porcukorral, és kockákra vágjuk.

Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Tipp / megjegyzés:
Aki nem akar a tésztával vesződni, az készítheti készen vett leveles tésztából is, azt is ketté veszi, sodorja, süti.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére