Főoldal / Desszertek / Házi krémes

Házi krémes

Házi krémes

Házi krémes

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg ráma
  • 2 tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • csipet só

A krémhez:

  • 1/2 l tej
  • 10 egész tojás
  • 8 csapott ek. porcukor
  • 10 púpozott ek. liszt
  • 2 cs. vaníliás cukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a tésztát elfelezzük.A tésztacipókat külön-külön kinyújtjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben egy sütőlemez hátulján világosra megsütjük.

A hideg tejbe belekeverjük a cukrot, a tojások sárgáját, és a lisztet. Simára keverjük, és a lángon állandó keverés mellett besűrítjük. Hozzákeverjük a tojások keményre felvert habját.

A krémet rákenjük a lapra, a tetejére helyezzük a másik lapot, és hideg helyen kihűtjük.

Ha rendesen kihűlt és megkötött a krém, megszórjuk porcukorral, és kockákra vágjuk.

Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Tipp / megjegyzés:
Aki nem akar a tésztával vesződni, az készítheti készen vett leveles tésztából is, azt is ketté veszi, sodorja, süti.

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére