Főoldal / Levesek / Koma leves

Koma leves

Koma leves

Koma leves

Hozzávalók:

  • 25 dkg gyöngybab (nálam vörös bab)
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • pirospaprika, só, bors, babérlevél
  • kb. 30 dkg savanyú káposzta
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 5 dl sör
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 3 dl tejföl
  • 1,5 dkg liszt
  • kevés cukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A babot előző este beáztatjuk, majd másnap, leöntjük róla a vizet, és tiszta vízben sóval, babérlevéllel puhára főzzük.

Egy nagy fazékban kevés olajon megpirítjuk a kockára vágott szalonnát, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát is és üvegesre pároljuk. A tűzről lehúzzuk a fazekat, megszórjuk a piros paprikával, hozzáadjuk az apróra vágott savanyú káposztát, a répát, a fehérrépát, majd sózzuk, borsozzuk és babérlevelet is adunk hozzá. Sörrel és vízzel felengedjük, és kis lángon főzzük.

Amikor a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadjuk a leszűrt előfőzött babot is és együtt teljesen puhára főzzük. A füstölt kolbászt karikára vágjuk, de ezt csak a végén adjuk a leveshez.

A tejfölt simára keverjük a liszttel, kevés forró levest adunk hozzá, majd a fazékba öntjük. Forralunk egyet rajta, ízlés szerint utána ízesítünk ( én még kevés mézzel ízesítettem).

Friss kenyérrel tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
Nekem sajnos nem volt otthon gyöngybabom, csak vörösbab, de ezzel is nagyon jól sikerült.

Szólj hozzá!

A lap tetejére