Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Diós búrkifli

Diós búrkifli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diós búrkifli

Diós búrkifli

Hozzávalók:

  • 2 cs. 500 g-os fagyasztott bolti leveles tészta
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 2 db tojás fehérje

Tetejére:

  • 2 db tojássárgája
  • kb. 5 dkg darált dió

Szóráshoz:

  • porcukor
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Ebből a mennyiségből 16 db lesz.

Egy lisztezett sík felületen a kiolvadt leveles tésztát kicsit kinyújtjuk téglalap alakúra.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá felverjük, közben fokozatosan hozzá adjuk a porcukrot. A kemény cukros habba óvatosan belekeverjük a darált diót.

A kinyújtott tésztát 4 egyenlő részre vágjuk. Mindegyiknek az egyik szélét megkenjük tojássárgájával. Tészta csíkok közepére ráhelyezzünk a diós habból és feltekerjük kifli alakúra. (Alul maradjon a “ragasztott” széle). Mindegyik kiflit félbe vágjuk és patkó alakúra hajtjuk.

180 fokra előmelegítjük a sütőt. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymás mellé. Mindegyiknek a tetejét megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk darált dióval. Világos aranybarnára megsütjük. (Én kb. 20 percig sütöttem)

Mikor kihűlt megszórjuk a tetejét porcukorral és fogyaszthatjuk.
http://tundikonyha.blogspot.hu/

Mentés

Diós búrkifli 3.80/5 (5 értékelés)

Tündi konyha (124 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére