Főoldal / Torták / Epres-tejszínes- joghurtos torta

Epres-tejszínes- joghurtos torta

Epres-tejszínes- joghurtos torta

Epres tejszines joghurt torta 4

Hozzávalók:

Tortalaphoz:

  • 2 tojás
  • 5 evőkanál langyos víz
  • 15 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

A joghurtos krémhez:

  • 20-25dkg eper
  • 2 nagy dobozos natúr joghurt
  • 10-15 dkg porcukor (függ az eper édességétől)
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag zselatin (pl: Horváth Rozi)

Díszítéshez:

  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál porcukor
  • Habfixáló (ha nem növényi tejszínt használunk)
  • Csokoládé reszelék
  • Gyümölcsök (eper ,kiwi ..)
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a sütőporos kakaóval elkevert lisztet.
Lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
160-180°C -on tűpróbáig sütjük.
Majd hagyjuk kihűlni.

10dkg epret apró kockákra vágunk és félreteszünk.
A joghurtot elkeverjük a cukorral és a zselatinnal, majd melegíteni kezdjük,amíg elolvad benne a cukor és a zselatin. Vigyázzunk, hogy ne forrjon fel!
A tűzről lehúzva langyosra hűtjük, hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt.
Egy tortaforma aljára leteszünk pár szem félbevágott epret,majd ráöntjük joghurtos keverék felét,és hűtőbe tesszük dermedni.

A maradék joghurtos krémhez hozzákeverjük az apróra vágott epret, (ha rózsaszín színt szeretnénk a felső rétegnek, akkor az eper egy részét pürésíthetjük, vagy adhatunk hozzá egy késhegynyi ételszínezéket is)
Az így kapott epres krémet az alsó joghurtos krémre simítjuk,majd betesszük a hűtőbe dermedni.
Amíg megdermed, felverjük a tejszínt egy kevés porcukorral,és habzsákba töltjük.
(ha nem növényi pl: hullala tejszínt használunk szükség lesz habfixálóhoz is a tejszínhez.)
A tortát tejszínhab rózsákkal reszelt csokoládéval és gyümölcsökkel díszítjük.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére