Epres Sacher torta
Hozzávalók:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A vajat a vaníliás cukorral, porcukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük, majd hozzáadunk 15 dkg langyosra hűtött olvasztott csokoládét.
A tojások fehérjét, kemény habbá verjük a kristálycukorral.
A lisztet a fahéjjal és a sütőporral összekeverjük.
A csokoládés keverékbe beletesszük a fehérjehabos keverék felét,
és óvatosan összedolgozzuk.
Végül beledolgozzuk a lisztes keveréket, és a hab másik felét is.
26 cm-es tortaformába simítjuk.
Tűpróbáig sütjük.
Kettévágjuk a tortalapot, majd az alsó lapot meglocsoljuk kevés rummal, és megkenjük eper lekvárral.
Ráhelyezzük a tortalap tetejét, kevés rummal megöntözzük, és bevonjuk a tortánkat a maradék lekvárral.
Végül az egészet leöntjük gőz felett megolvasztott csokoládéval.
A tetejét eperrel és fehér csokoládé forgáccsal díszítjük.