Főoldal / Sertés ételek / Őszibarackos hússzeletek

Őszibarackos hússzeletek

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Őszibarackos hússzeletek

Őszibarackos hússzeletek

Hozzávalók:

  • 6 szelet karaj 
  • 6 felezett őszibarackbefőtt
  • 10 dkg reszelt sajt
  • őrölt fehér bors
  • szerecsendió
  • majoranna
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • vaj
  • befőttlé
  • édes fehérbor
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:3 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A hússzeletek mindkét felét sózni, majd ízlés szerint fűszerezni.
Egy tepsit kikenni vajjal, majd egymásmellé helyezni a befűszerezett hússzeleteket. Minden hússzeletre rátenni egy felezett őszibarackbefőttet.
A pároláshoz aláönteni a befőtt levéből és egy keveset a borból. Lefedve előmelegített sütőbe tenni, majd puhára párolni.
Ezután levenni a fóliát és leönteni a felesleges párolólevet. (egy kevés lé maradjon csak alatta)
A barackok tetejét megszórni reszelt sajttal, majd visszahelyezni a sütőbe és szép pirosra sütni.

A fennmaradó szaftot egy serpenyőbe önteni, majd felforralni. Egy kevés kukoricakeményítőt simára keverni egy pici szafttal, majd állandó keverés mellett a forrásban lévő szafthoz önteni. Kevergetve kicsit besűríteni.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor a hússzeletek mellé köretként párolt rizst kínálni és a besűrített szafttal meglocsolni.

Értékeld a receptet

Gizi (311 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére