Fekete erdő szelet
Hozzávalók:1.lap:
2.lap:
Krém/Töltelék:
|
|
Elkészítés:
A 4 tojás sárgáját a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, és a vizet.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a tojássárgás keverékhez adjuk.
Végül lazán belekeverjük a 4 tojásfehérje felvert habját.
Tepsibe simítjuk, majd tűpróbáig sütjük.
A 4 tojás sárgáját a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, és a vizet.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd a tojássárgás keverékhez adjuk.
Végül lazán belekeverjük a 4 tojásfehérje felvert habját.
Tepsibe simítjuk, majd tűpróbáig sütjük.
Krém elkészítése:
A tejszínt felverjük.
A joghurtot habverővel átkeverjük, hogy picit habos legyen, majd belekeverjük a felvert tejszínhabot.
Hozzáadjuk a porcukrot és a habfixálót, és habverővel jól elkeverjük.
Az alsó lapon eloszlatjuk a meggy szemeket és a krémet,a tetejét rátesszük és óvatosan megnyomkodjuk,hogy egyenletes legyen a két lap között a töltelék.
Tetejét porcukrozzuk, de bevonhatjuk akár olvasztott csokoládéval is.