Főoldal / Desszertek / Aranygaluska

Aranygaluska

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Aranygaluska

Aranygaluska 1

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 2,5-3 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tojás sárgája
  • csipet só
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGlutén mentes:nem
Nehézség:BonyolultLaktóz mentes:nem

 

Elkészítés:

Az élesztőt fel futtatjuk.
Majd össze dolgozzuk az átszitált liszttel, a tojássárgájával, egy csipetnyi sóval,
s annyi tejjel, hogy viszonylag lágy tésztát kapjunk.

Ezután bele gyúrunk 5 dkg margarint, s a tésztát kétszeresére kelesztjük.
Közben a maradék margarint megolvasztjuk, a diót összekeverjük a cukorral.
Ha a tészta megkelt, kinyújtjuk egy ujjnyi vastagra, s késsel vagy egy kis pogácsaszaggatóval feldaraboljuk.

Egy mély tepsit(tortaformát) kikenünk margarinnal, s az aljára rakunk egy sor tésztagaluskát,megszórjuk a cukor-dió
keverékkel,meg locsoljuk az olvasztott margarinnal, majd megint sor tészta következik, s arra megint cukor-dió és margarin.

Hideg sütőbe tesszük, majd közepes tűzön 35-40 percig sütjük.
Még melegen tálaljuk.Hideg vanília öntettel.

Aranygaluska 5.00/5 (4 értékelés)

Marcsi (641 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére