Főoldal / Desszertek / Mogyorós szelet

Mogyorós szelet

Mogyorós szelet

Mogyorós szelet

Hozzávalók:

A tésztához: (24×39 cm-es tepsihez)

  • 1 bögre= 2,5 dl
  • 4 db tojás
  • 2 bögre cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 bögre étolaj
  • 1 bögre szódavíz
  • 3 bögre finomliszt
  • 1 sütőpor

A rátéthez:

  • 20 dkg nutella
  • 17 dkg aprított pörkölt mogyoró

A krémhez:

  • 6 dl tej
  • 9 dkg finomliszt
  • 2 vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj

A krém tetejére:

  • 2 dl habtejszín
  • 1 ek. pörkölt mogyoró
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat verjük fel habosra.Majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, az olajat és a szódavizet.
Utoljára a sütőporral elkevert lisztet forgatjuk bele.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 190 fokon 35 perc alatt megsütjük.
Még forrón megkenjük a nutellával.

Az aprított mogyorót szárazon megpörköljük. Egy evőkanállal félreteszünk belőle a díszítéshez, a többit a nutellára szórjuk.

A krém hozzávalóit (a vaj kivételével) simára keverjük és alacsony lángon, folyamatosan kevergetve felfőzzük.
Kihűtjük és puha vajjal habosra keverjük.
A kémet a kihűlt süteményre kenjük.

A tejszínt kemény habbá verjük és a krém tetejére simítjuk. A megmaradt mogyoróval díszítjük.

Nagyon finom süti. Készítsétek el Ti is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére