Főoldal / Tészta ételek / Sztrapacska

Sztrapacska

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sztrapacska

Sztrapacska

Hozzávalók:

  • 1/2 kg krumpli
  • 20 dkg juhtúró
  • 2-3ek liszt
  • 1 tojás
  • tejföl
  • szalonna
  • só,bors
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A hámozott burgonyát nyersen lereszeljük,a tojással sóval borssal eldolgozzuk.Annyi lisztet teszünk hozzá,hogy galuska állagú legyen.
Bő forró sós vízbe szaggatjuk,felbukkanása után még 10 percig főzzük. Ezalatt egy tálba tesszük az apró kockákra vágott szalonnát,és megpirítjuk.
Erre öntjük rá a megfőtt és leszűrt galuskákat.
Hozzákeverjük a juhtúrót.

Tálaláskor tehetünk rá egy kevés tejfölt is.

Sztrapacska 5.00/5 (2 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére