Főoldal / Desszertek / Fanny Varázs

Fanny Varázs

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fanny Varázs

Fanny Varázs

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 8 db tojás
  • 1 dl olaj
  • 5 kanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg darált dió
  • 5 púpozott evő kanál liszt

A krémhez:

  • 2 db vaníliás pudingpor
  • fél liter tej
  • 3+1 dl erős fekete kávé
  • fél kocka margarint
  • 2 tojás sárgája
  • 5 evő kanál cukor
  • 1 csomag baba piskóta

A tetejére:

  • fél kocka margarin
  • 2 nagy evő kanál kakaó
  • 3 evő kanál cukor
  • egész dió szemek
  • baba piskóta
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A liszthez keverjük a sütőport.
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét kemény habbá felverjük.
A sárgáját elkeverjük a dióval, az olajjal és a cukorral.
A fehérjéhez kanalanként hozzá adjuk a lisztet, végül óvatosan összeforgatjuk a  tojássárgás masszával.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és lassú tűzön kb.15 perc alatt készre sütjük.(tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e) Ha
kihűlt a tészta ketté vágjuk.

A pudingot elkeverjük a 3 dl kávéval, a tojással és a cukorral. 4 dl tejbe bele tesszük a margarint, majd hozzáadjuk a kávés pudingos keveréket. Folyamatos kevergetés mellett, alacsony hőfokon sűrű krémmé főzzük.

A krém felével megkenjük a kihűlt tésztát. A maradék tejet és kávét összekeverjük, majd belemártjuk a babapiskótát. Hagyjunk egy párat díszítésnek a babapiskótából.
Kirakjuk a süteményt a kávés babapiskótával, be fedjük a maradék krémmel és ráhelyezzük a második piskótalapot.

A margarint a kakaót, és a cukrot össze főzzük, megkenjük vele a süteményünk tetejét. Dióval és babapiskótával díszítjük.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére