Főoldal / Paleo / Diós karfiolfasírt uborkás mártogatóval – paleo

Diós karfiolfasírt uborkás mártogatóval – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diós karfiolfasírt uborkás mártogatóval – paleo

Diós karfiolfasírt uborkás mártogatóval - paleo

Hozzávalók:

  • 50 dkg karfiol (1 nagyobb fej)
  • 20 dkg darált dió
  • 2 tojás
  • 3 ek. kókuszliszt
  • 1 ek. útifűmaghéj
  • 3 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 tk. só (ízlés szerint)
  • bors ízlés szerint
  • 1/2 tk. őrölt szerecsendió (opcionális)
  • A forgatáshoz lenmagliszt (ez lehet kókuszliszt, mandulaliszt vagy akár őrölt dió is)

Az uborkás mártogatóshoz:

  • 1 db. kígyóuborka finomra reszelve
  • 2 dl kókuszkrém vagy totukrém
  • 1/2 tk. só
  • 2 ek. citromlé
  • 1 tk. szárított kapor
  • 1 gerezd fokhagyma zúzva
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Vágjuk szét a karfiolt kisebb darabokra, és enyhén sós vízben főzzük meg, de ne teljesen puhára, maradjon roppanós. Hűtsük ki, majd aprítógéppel aprítsuk fel.

Tegyük át egy tálba, adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, jól forgassuk össze, és hagyjuk állni negyed órát. Nedves kézzel formázzunk kis golyókat belőle, majd lapítsuk el. Forgassuk meg lenmaglisztben és kevés kókuszolajon, forró serpenyőben süssük meg mindkét oldalát.

Az uborkát reszeljük le, sózzuk meg, majd a levét nyomdjuk ki. A kókuszkrémet vagy a totukrémet keverjük el a többi hozzávalóval. Adjuk hozzá az uborkát, kóstoljuk meg, és ízlés szerint ízesítsük. Ha túl sűrű lenne, pár evőkanál kókusztejjel lazíthatunk rajta.

Tipp / megjegyzés:
Mennyei, ha éppen valami húsmentes ételre vágynátok, próbáljátok ki ezt. Hozzá uborkás mártogató készült és nagyon finom volt együtt, a gyerekeimnek is ízlett.

Diós karfiolfasírt uborkás mártogatóval – paleo 4.00/5 (1 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére