Főoldal / Desszertek / Meggyes zabos kevert

Meggyes zabos kevert

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Meggyes zabos kevert

Meggyes zabos kevert

Hozzávalók:

  • 25 dkg zabliszt (zabpehelyből is darálható)
  • 1 csapott kiskanál szódabikarbóna
  • 1 kis doboz kefir (joghurt, sovány tejföl)
  • 4 tojás sárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 alma reszelve (finom reszelő)
  • 1 közepes sárgarépa reszelve (finom reszelő)
  • csipet só
  • 2-4 ek. Xilit (ízlés szerint)
  • tojásfehérje keményre verve

A tetejére:

  • 720 ml üveges meggybefőtt
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 2 ek. Xilit
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A meggyet lecsepegtetjük.(ha szeretjük rumos meggyet is tehetünk közé)
A lisztet, a szódabikarbónát, és sót elkeverjük.
Hozzáadjuk a tojásfehérje kivételével a többi anyagot és jó alaposan kikeverjük.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és lágyan beleforgatjuk a masszába.

A kész tésztát, egy olajozott, zablisztezett 23x40cm -es tepsibe öntjük. A tetején eloszlatjuk az ízesített meggyet és 180C°-a előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

Kockákra szeletelve kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
A meggyet ízlés szerint rumba is áztathatjuk. Természetesen friss meggyből is elkészíthető.

Értékeld a receptet

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére