Főoldal / Desszertek / Kókuszkocka csoki krémmel töltve

Kókuszkocka csoki krémmel töltve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kókuszkocka csoki krémmel töltve

Kókuszkocka csoki krémmel töltve

Hozzávalók:

24×30 cm-es tepsihez:
A piskótához:

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál finomliszt
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 1 kávéskanál sütőpor

A krémhez:

  • 25 dkg margarin
  • 3 ek. kakaópor
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cl rum vagy aroma

A mártáshoz:

  • 6 dl tej
  • 1/2 csomag csokoládés pudingpor
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 5 dkg kakaópor
  • 2 cl rum vagy aroma

A beforgatáshoz:

  • 30 dkg kókuszreszelék
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A 8 tojásból, a 8 kanál lisztből és a 8 kanál cukorból a sütőporral piskótát sütünk. A kihűlt piskótát lapjával kettévágjuk.

A krémhez: A margarint a 15 dkg porcukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a 3 kanál kakaóport és a 1/2 üveg rumaromát. Az egészet krémesre keverjük.

A mártáshoz az 5 dkg kakaóport kikeverjük 4 evőkanál cukorral, 1/2 csomag csokis pudingporral, 1/2 üveg rumaromával, 2 dl tejjel. A maradék 4 dl tejet felforraljuk, és hozzáöntjük a kikevert kakaót. Állandóan kevergetve egyszer forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről és kihűtjük.

A piskótát megkenjük a kakaós krémmel, ráhelyezzük a másik lapot, hűtjük, kockára vágjuk. A kockákat a csoki mártásba, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.

Könnyed, puha, nem morzsálódós sütemény.

Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére