Főoldal / Desszertek / Trópusi panna cotta

Trópusi panna cotta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Trópusi panna cotta

Trópusi panna cotta

Hozzávalók:

(4-5 pohárhoz)
A kókuszos réteghez:

  • 400 ml kókusztej
  • 200 ml tejszín
  • 2 tk. zselatin
  • 2 lapos ek. eritrit (vagy cukor)
  • 1 tk vanília kivonat (elhagyható)

A narancs zseléhez:

  • 5 db narancs
  • 2 tk. zselatin
  • 1 ek. cukor
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A kókusztejet és a tejszínt egy lábosba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot (vagy eritritet) a vaníliát (vagy 1 vaníliás cukrot). Felmelegítjük, majd hozzáadjuk a zselatint, és addig melegítjük, amíg teljesen feloldódik benne. Felforralni nem szabad!

Ha langyosra hűlt, elosztjuk 4-5 pohár aljában, majd betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.

Ha a fehér réteg megdermedt elkészítjük a narancs zselét.

4 narancs levét kifacsarjuk, majd egy lábosba tesszük. Hozzáadjuk 1 narancs reszelt héját, a cukrot és a zselatint, majd addig melegítjük, míg a zselatin feloldódik benne.

A megmaradt 1db narancsot megpucoljuk, gerezdekre szedjük, majd tetszés szerint feldaraboljuk. (De akár karikákat is vághatunk az egész, megpucolt narancsból)

Minden pohárba teszünk a langyosra hűlt narancszseléből, majd beleszórjuk a narancs darabokat.
Hűtőbe tesszük dermedni, majd hidegen kínáljuk.

Könnyű, friss desszert :)

Trópusi panna cotta 5.00/5 (7 értékelés)

Marcsi (628 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére