Főoldal / Egytálételek / Rizses lecsó császárszalonnával és füstölt kolbásszal

Rizses lecsó császárszalonnával és füstölt kolbásszal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rizses lecsó császárszalonnával és füstölt kolbásszal

Rizses lecsó császárszalonnával és füstölt kolbásszal

Hozzávalók:

  • 2 szelet főtt császár szalonna
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 6 db paprika
  • 2 db csípős hegyes zöld paprika 
  • 6 db chili paprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 db paradicsom
  • 1/2 pohár rizs
  • olíva olaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A rizst még reggel beáztatom.

A szalonnát kockára, a paprikákat és 2 chilit karikára, a hagymákat apróra vágom, a paradicsomot kockázom.

Egy serpenyőbe kevés olajon megsütöm a szalonnát, majd a kolbászt. A kolbász kiveszem, félreteszem.

A serpenyőbe beleteszem a hagymákat, a chilit és a rizst, dinsztelem, majd beleteszem a paprikákat, végül a paradicsomot. Fűszerezem, öntök rá egy kevés vizet. Időnként megkavarom, hogy ne kapjon oda.

Amikor megfőtt a rizs, hozzákeverem a kolbászkarikákat.

Tálalok.

A tányérra szedek a lecsóból, szórok rá még borsot, chilipaprikával díszítem.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére