Főoldal / Kelt tészták / Lángos Izabela konyhájából

Lángos Izabela konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!

 Lángos Izabela konyhájából

Lángos Izabela konyhájából

Hozzávalók:

  • 500 g finomliszt
  • 1 csipet egész köménymag
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • csipet sütőpor
  • 4 ek. étolaj
  • 2 tk. só
  • 1 ek. rum (nem elírás!)
  • 300 ml langyos víz
  • 30 g friss élesztő
  • 1/2 tk. cukor
  • zsír vagy étolaj a sütéshez
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A lisztet átszitálom, és hozzáadom a köménymagot, a szódabikarbónát, a sütőport.
Az élesztőt langyos vízben felfuttatom és hozzáöntöm a liszthez. Majd hozzáadom a sót, rumot (hogy igazán könnyű legyen és ne szívja magába az olajat sütés közben), az olajat és rendesen kidolgozom a nem ragadós tésztát..

Megszórom a tésztát liszttel, letakarom konyharuhával és hagyom kelni fél órát.
Majd a tésztából kézzel kisebb darabokat szaggatok, nagyon óvatosan átgyúrom és egy nagy tálra teszem megkelni pár percre.  Csak annyit szaggatok ki belőle, amit azonnal kisütök, a többit letakarom konyharuhával és a hűtőbe rakom.

Másnap kiveszem a hűtőből, hagyom az asztalon ismét megkelni kicsit és ismét süthetek lángost.

A olajat zsírral felmelegítem. A tésztát a kezemmel kihúzogatom és kerek formát készítek belőle. Beleteszem a zsírba és azonnal lefedem. Mikor egy perc alatt megsült az egyik oldala, megfordítom és megsütöm. A tálra ráteszek a konyhapapírt és erre szedem ki a kész lángost. Látni rajta milyen hólyagos, könnyű.

A többi elkészített tésztát is kisütöm, és minden lángost beborítom konyhapapírral, hogy a felesleges zsiradékot felitassam róla.
Ízlés szerint magában fokhagymával, sajttal, tejföllel kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá.

Értékeld a receptet

Izabela Ráczová (67 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

A lap tetejére