Lángos Izabela konyhájából
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A lisztet átszitálom, és hozzáadom a köménymagot, a szódabikarbónát, a sütőport.
Az élesztőt langyos vízben felfuttatom és hozzáöntöm a liszthez. Majd hozzáadom a sót, rumot (hogy igazán könnyű legyen és ne szívja magába az olajat sütés közben), az olajat és rendesen kidolgozom a nem ragadós tésztát..
Megszórom a tésztát liszttel, letakarom konyharuhával és hagyom kelni fél órát.
Majd a tésztából kézzel kisebb darabokat szaggatok, nagyon óvatosan átgyúrom és egy nagy tálra teszem megkelni pár percre. Csak annyit szaggatok ki belőle, amit azonnal kisütök, a többit letakarom konyharuhával és a hűtőbe rakom.
Másnap kiveszem a hűtőből, hagyom az asztalon ismét megkelni kicsit és ismét süthetek lángost.
A olajat zsírral felmelegítem. A tésztát a kezemmel kihúzogatom és kerek formát készítek belőle. Beleteszem a zsírba és azonnal lefedem. Mikor egy perc alatt megsült az egyik oldala, megfordítom és megsütöm. A tálra ráteszek a konyhapapírt és erre szedem ki a kész lángost. Látni rajta milyen hólyagos, könnyű.
A többi elkészített tésztát is kisütöm, és minden lángost beborítom konyhapapírral, hogy a felesleges zsiradékot felitassam róla.
Ízlés szerint magában fokhagymával, sajttal, tejföllel kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá.