Főoldal / Desszertek / Farsangi szalagos fánk

Farsangi szalagos fánk

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Farsangi szalagos fánk

Farsangi szalagos fánk

Hozzávalók:

  • 1 kiló liszt
  • 5 deka olvasztott vaj
  • 5 tojás sárgája
  • 8 deci tej
  • fél deci rum
  • 10 deka cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 6 deka élesztő
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az élesztőt 2 deci tejben kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztbe mélyedést készítünk, ide kerül a felfutott élesztő. Majd hozzáadjuk a vaj kivételével az összes többi hozzávalót. A tésztát jól kidolgozzuk, és ekkor hozzáadjuk az olvasztott vajat, és még ezzel is átdolgozzuk.

A tésztát, lisztezett gyúródeszkára borítjuk és ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Pogácsa szaggatóval, vagy egy pohár segítségével kiszaggatjuk a fánkokat. Konyharuhával letakarva fél órát kelesztjük.

Az olajat felhevítjük, majd az ujjunkkal a fánk közepét benyomjuk, és  a lyukas felével lefelé az olajba tesszük a fánkokat. Fedővel lefedjük, és amikor már szép piros átfordítjuk, hogy a másik fele is megsülhessen. Ekkor már nem tesszük rá a fedőt.

Ha megsült papírral szedjük, és leitatjuk róla az olajat. Sárgabarack lekvárral, porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:

Fánkot nem csak farsangra, hanem hétköznapokra is készíthetünk. Egy kiadós leves után nagyon jól tud esni. Igaz nem egy diétás finomság, de néha megengedhetünk magunknak egy kis “bűnbeesést”.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére