Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Isler Tündi konyhájából

Isler Tündi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Isler Tündi konyhájából

Isler Tündi konyhájából

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg margarin (hideg)
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 5 dkg darált dió
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 db citrom leve + lereszelt héja (kisebb méretű)
  • 1 csipet só

A töltelékhez:

  • lekvár (bármely ízű)

A bevonathoz:

  • 17 dkg étcsokoládé
  • 2 ek. étolaj
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

(Az én kiszúrom átmérője: 7,5 cm. Ekkora méretből 15 db isler lesz.)

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalóját is hozzáadjuk és alaposan összedolgozzuk, összegyúrjuk. A tészta cipót folpackba csomagoljuk és kb. 10-15 percre betesszük a hűtőbe pihenni.

Egy lisztezett, sík felületen 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk és ízlés szerinti nagyságú pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé sorakoztatjuk a tészta korongokat, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 7-8 percig sütjük. (fontos, hogy ne süssük túl és világos színűek maradjanak)

Hagyjuk teljesen kihűlni, majd párosával lekvárral összeragasztunk őket.

Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, hozzákeverjük az étolajat, majd a sütiket belemártogatjuk (vagy leöntjük őket). Sütőpapírra tesszük és hagyjuk, hogy a csoki megszilárduljon.

Lezárható tetejű dobozban tároljuk. (Hamar megpuhul, elkészítés után 3-4 órára már puha)

Isler Tündi konyhájából 4.50/5 (2 értékelés)

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére