Isler Tündi konyhájából
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A bevonathoz:
|
|
Elkészítés:
(Az én kiszúrom átmérője: 7,5 cm. Ekkora méretből 15 db isler lesz.)
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalóját is hozzáadjuk és alaposan összedolgozzuk, összegyúrjuk. A tészta cipót folpackba csomagoljuk és kb. 10-15 percre betesszük a hűtőbe pihenni.
Egy lisztezett, sík felületen 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk és ízlés szerinti nagyságú pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé sorakoztatjuk a tészta korongokat, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 7-8 percig sütjük. (fontos, hogy ne süssük túl és világos színűek maradjanak)
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd párosával lekvárral összeragasztunk őket.
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, hozzákeverjük az étolajat, majd a sütiket belemártogatjuk (vagy leöntjük őket). Sütőpapírra tesszük és hagyjuk, hogy a csoki megszilárduljon.
Lezárható tetejű dobozban tároljuk. (Hamar megpuhul, elkészítés után 3-4 órára már puha)