Főoldal / Desszertek / Rózsafánk

Rózsafánk

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rózsafánk

Rózsafánk 3

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • csipet só
  • 2 darab egész tojás
  • 2 darab sárgáját
  • 2 evő kanál tejföl
  • fél csomag sütőpor
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hozzávalókat össze gyúrjuk,hogy szép sima állagú tésztát kapjunk.

Lisztezett gyúródeszkán vékonyra kinyújtjuk,majd fánk szaggatóval kiszaggatjuk.

5 darabot egymásra rakunk, és a széleit bevagdossuk.Az ujjunkkal benyomjuk a közepét. (olyan lesz, mintha egy virág lenne)

Bő forró olajban mindkét oldalát megsütjük. Sütés közben szépen szétnyílik mint a rózsa.

A közepébe gyümölcslekvárt, vagy pudingot teszünk, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Édesanyám egyik finom receptje.

A rózsafánk könnyebben elkészíthető, mint az élesztős változat, és nem kell annyit várni a kelesztésre.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére