Főoldal / Torták / Túrókrém torta eperrel

Túrókrém torta eperrel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Túrókrém torta eperrel

Túrókrém torta eperrel

Hozzávalók:

(26 cm-es formához):

A tortalapokhoz:

  • 2×2 db tojás
  • 2×8 dkg porcukor
  • 2×10 dkg liszt
  • 2×1 cs. vaníliás cukor
  • 2×1/2 cs. sütőpor

Az eper zseléhez:

  • 20 dkg eper
  • 3 ek. cukor
  • 1/2 dl víz
  • 5 g zselatin

A túrókrémhez:

  • 20-25 dkg natúr krémtúró (pl: Aldi)
  • 2,5 dl tejföl
  • 20 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2,5 dl hulala vagy meggle tejszín (vagy habtejszín)
  • 10 g zselatin (pl: Horváth Rozi)
  • 1 dl víz

Az eper öntethez:

  • 10 dkg eper
  • 2 ek. cukor
  • 1 ek. víz

A díszítéshez:

  • 2 dl tejszín
  • eperszemek
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Első lépésként két lapot sütünk a piskótából az alábbiak szerint.
Egy tálba teszünk 2 egész tojást, 8 dkg porcukrot, a vaníliás cukrot és habverővel fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a fél csomag sütőporral elkevert 10 dkg lisztet és elkeverjük. A piskótamasszát sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és 180 fokon kb. 12 perc alatt megsütjük.
A piskóta hozzávalók másik feléből ugyanígy elkészítjük a piskótát. Így két egyforma vékony piskótalapot kapunk.

Amíg a lapok hűlnek elkészítjük az eperzselét.
15 dkg villával áttört epret a cukorral egy lábosban kb. 10 perc alatt összefőzzük. Elkeverjük benne a kevés vízben feloldott zselatint. (használhatunk helyette 2 db vízbe áztatott lapzselatint is)
A piskótalapokról lehúzzuk a sütőpapírt és az egyik lapot visszatesszük a kapcsos tortaforma aljába. Ráöntjük az eper zselét és a maradék 5dkg epret apró kockára vágva rászórjuk.
1 órára a hűtőbe tesszük.

Amíg a zselé megköt elkészítjük a túrókrémet.
A krémtúrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és héját, valamint a tejfölt tegyük egy tálba és alaposan keverjük össze.
A vizet forrósítsuk fel, majd oldjuk fel benne a zselatint. Kevergessük, amíg langyosra hűl, majd öntsük a túrós krémhez és keverjük el alaposan. A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, forgassuk a túrós krémbe.

A megdermedt eperzselés rétegre simítsuk rá a túrókrém 2/3 részét, majd fedjük be a második piskótalappal. Simítsuk rá a maradék krémet, majd tegyük a hűtőbe 2-3 órára vagy egy egész éjszakára.

A díszítéshez készítsük el az eper öntetet.
Az apróra vágott epret a cukorral és a vízzel egy lábosba tesszük. Alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve melegítjük. Amikor olyan az állaga mint a lekvárnak egy botmixerrel pürésítjük. Szükség szerint 1-2 teáskanál vízzel hígítunk rajta, és ha zavarnak a magok egy szűrőn át is passzírozhatjuk. Félretesszük, hogy teljesen kihűljön.

A megdermedt tortát egy éles késsel óvatosan körbevágjuk a forma mellett, majd levesszük róla a tortagyűrűt.
A torta tetejét habbá vert tejszínnel, felezett eperszemekkel és az epres öntettel díszítjük.
Akár azonnal is fogyaszthatjuk vagy tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.

Tipp / megjegyzés:
Az elkészítési idő a hűtés idejét nem tartalmazza.

Túrókrém torta eperrel 4.67/5 (3 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére