Főoldal / Szárnyas Ételek / Sajtkrémmel töltött csirkemell

Sajtkrémmel töltött csirkemell

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtkrémmel töltött csirkemell

Sajtkrémmel töltött csirkemell

Hozzávalók:

  • 6 db csirkemell filé
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • 1 db kisebb lilahagyma
  • 3 db különböző színű paprika (1 db zöld, 1 db sárga és 1 db piros)
  • 30 dkg ömlesztett tömlős sajtkrém (nálam zöldhagymás)
  • petrezselyem (ízlés szerint)
  • 5-6 dkg trappista sajt (lereszelt)
  • szezámmag
  • 1 db sütőzacskó
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:2000-2500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Csirkemelleket megmossuk és besózzuk.
Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a felkockázott bacont. A már megmosott, színes paprikának kb. a felét apró kockákra vágjuk.

A tömlős sajtkrémbe beletesszük a pirított hagymát és bacont, a kockákra vágott paprikákat, a felvágott zöldpetrezselymet és végül a lereszelt sajtot. Jó alaposan az egészet összekeverjük (nem kell bele se só, sem fűszerek).

Csirkemell hosszabbik oldalát bevágjuk (zsebet vágunk), majd megtöltjük a sajtkrémmel. Fogvájóval összezárjuk a nyílást. Mindegyik csirkemellel így járunk el. Végül pedig megszórjuk szezámmaggal.
Sütőzacskóba tesszük és előmelegített sütőben 200 fokon készre sütjük.

Tálalhatjuk tört burgonyával, rizzsel, hasábburgonyával, salátával … stb.

Tipp: Csirkecomból is elkészíthetjük úgy, hogy a combok bőre alá helyezzük a tölteléket.

Sajtkrémmel töltött csirkemell 5.00/5 (1 értékelés)

Tündi konyha (124 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére