Póréhagymával töltött csirkemell
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk és szárazra töröljük.
A mell két felét külön vesszük és mind a két félbe nyílást készítünk. A nyílásba belenyomjuk a póréhagymát, és hogy a hús ne legyen száraz, hozzáadunk 2-2 szelet angol szalonnát is. Majd a nyílást fehér cérnával összevarrjuk.
A füstölt szalonnát felkockázzuk, és megsütjük. Hozzáadjuk a többi angol szalonnát is csíkokra vágva. Amikor kisült a zsiradék a csirkemellet minden oldaláról hirtelen megsütjük rajta. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménymaggal, és fűszerpaprikával.
Aláöntünk egy kis alaplevet, és fedő alatt pároljuk, majd a fedőt eltávolítva alacsony lángon készre sütjük kb. 50 perc alatt.
A kész sült csirkemellet kivesszük hagyjuk pihenni majd eltávolítjuk a cérnát és felszeleteljük.
Burgonya körettel és salátával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!