Főoldal / Szárnyas Ételek / Póréhagymával töltött csirkemell

Póréhagymával töltött csirkemell

 Póréhagymával töltött csirkemell

Póréhagymával töltött csirkemell

Hozzávalók:

  • 1 db csirkemell filé
  • 6 szelet angol szalonna
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 db póréhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2dl alaplé (húslevesből vagy leveskockából)
  • bors
  • köménymag
  • fűszerpaprika
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk és szárazra töröljük.
A mell két felét külön vesszük és mind a két félbe nyílást készítünk. A nyílásba belenyomjuk a póréhagymát, és hogy a hús ne legyen száraz, hozzáadunk 2-2 szelet angol szalonnát is. Majd a nyílást fehér cérnával összevarrjuk.

A füstölt szalonnát felkockázzuk, és megsütjük. Hozzáadjuk a többi angol szalonnát is csíkokra vágva. Amikor kisült a zsiradék a csirkemellet minden oldaláról hirtelen megsütjük rajta. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménymaggal, és fűszerpaprikával.
Aláöntünk egy kis alaplevet, és fedő alatt pároljuk, majd a fedőt eltávolítva alacsony lángon készre sütjük kb. 50 perc alatt.

A kész sült csirkemellet kivesszük hagyjuk pihenni majd eltávolítjuk a cérnát és felszeleteljük.
Burgonya körettel és salátával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Izabela Ráczová (67 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

A lap tetejére