Piskóta szelet mákos krémmel meggylikőrrel
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
Továbbá:
|
|
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Először elkészítjük a két piskótalapot. Az egész tojásokat cukorral kihabosítjuk.
A lisztet összevegyítjük a sütőporral, a tojásos alaphoz szitáljuk és óvatosan beleforgatjuk. Kettő darab 27x37cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és elosztjuk bennük a tésztát. A tetejét egyenesre elsimítjuk, majd az előmelegített sütőben 10-10 perc alatt megsütjük a lapokat.
A megsült lapokat rácson hagyjuk kihűlni.
Addig a tejben elkeverjük a grízt és sűrű pépet főzünk belőle. Az edényt hideg vízbe tesszük és úgy hűtjük ki a krémet.
A puha vajat a porcukorral kihabosítjuk és beleforgatjuk a kihűlt grízes alapba. Hozzáadjuk a meggylikőrt, majd a szemes mákot és ismét kihabosítjuk. A krémet 2 részre osztjuk.
A tálcára tesszük az első piskóta lapot és megkenjük forró eperlekvárral. Majd a lekvárra rákenjük a krém első felét.
A kekszet sorban rárakjuk a krémre és megkenjük meggylikőrrel. A kekszre rákenjük a krém másik felét majd befedjük a második piskótalappal. Hűtőbe rakjuk 3 órára.
Mikor a krém megdermedt, egy tálcát teszünk a felső piskótalap tetejére és 3 kg cukorral lenyomjuk. A hűtőben hagyjuk éjszakára.
Másnap vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét. A felső lapot megkenjük forró eperlekvárral és rásimítjuk a csokimázat. Ha megdermedt, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok hozzá.