Főoldal / Desszertek / Túrókrémes meggyes sütemény

Túrókrémes meggyes sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túrókrémes meggyes sütemény

Túrókrémes meggyes sütemény

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl étolaj
  • 2 ek. kakaópor
  • 1 cs. sütőpor
  • kb. 30 dkg magozott meggy

A krémhez:

  • 25 dkg túró
  • 150 ml tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom leve
  • 60 ml víz
  • 8 g zselatin (Horváth Rozi)
  • 1,5 dl tejszín (hulala)
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor

A csokimázhoz:

  • 1 dl tejszín (hulala)
  • 100 g étcsokoládé

A díszítéshez:

  • 1 dl tejszín (hulala)
  • meggy szemek
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral kézi robotgéppel fehéredésig keverjük, majd hozzá adjuk a tejet, az étolajat és végül a sütőporral elkevert lisztet.
A tészta massza felét, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
A másik felébe belekeverjük a kakaóport, majd a sárga tészta tetejére simítjuk. A meggy szemeket enyhén belisztezzük és a tészta tetejére szórjuk.

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 20-25 perc alatt megsütjük, majd a formában hagyjuk kihűlni.

Amíg a tészta sül és hűl elkészítjük a krémet.

A túrót a tejföllel egy botmixer segítségével törjük össze, szinte krémesre. Adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és héját és keverjük össze.
A vizet forraljuk fel, majd oldjuk fel benne a zselatint. Kevergessük, amíg langyosra hűl, majd öntsük a túrós krémhez és keverjük el alaposan. A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, forgassuk a túrós krémbe.

A kihűlt lap aljáról húzzuk le a sütőpapírt, majd a lapot helyezzük vissza a forma aljába. Simítsuk rá a túrókrémet és tegyük a fagyasztóba 15-20 percre, hogy megdermedjen.

A tejszínt egy lábosba öntjük és felmelegítjük (de ne forraljuk fel!), majd lehúzzuk a tűzről és beleszórjuk az apróra vágott étcsokoládét. Folyamatosan kevergetjük, míg a csokoládé felolvad és fényes csokimázat kapunk.

A langyosra hűlt, sűrű csokoládés mázat a túrókrém tetejére kanalazzuk, és egy spatula segítségével óvatosan elsimítjuk.
Tegyük a hűtőbe pár órára, hogy kellőképpen megszilárduljon.

Tálalás előtt ízlés szerint tejszínhabbal és meggyszemekkel díszítjük, és szeletelve kínáljuk.

Mentés

Mentés

Túrókrémes meggyes sütemény 4.67/5 (6 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére