Főoldal / Desszertek / Túrókrémes meggyes sütemény

Túrókrémes meggyes sütemény

Túrókrémes meggyes sütemény

Túrókrémes meggyes sütemény

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl étolaj
  • 2 ek. kakaópor
  • 1 cs. sütőpor
  • kb. 30 dkg magozott meggy

A krémhez:

  • 25 dkg túró
  • 150 ml tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom leve
  • 60 ml víz
  • 8 g zselatin (Horváth Rozi)
  • 1,5 dl tejszín (hulala)
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor

A csokimázhoz:

  • 1 dl tejszín (hulala)
  • 100 g étcsokoládé

A díszítéshez:

  • 1 dl tejszín (hulala)
  • meggy szemek
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral kézi robotgéppel fehéredésig keverjük, majd hozzá adjuk a tejet, az étolajat és végül a sütőporral elkevert lisztet.
A tészta massza felét, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
A másik felébe belekeverjük a kakaóport, majd a sárga tészta tetejére simítjuk. A meggy szemeket enyhén belisztezzük és a tészta tetejére szórjuk.

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 20-25 perc alatt megsütjük, majd a formában hagyjuk kihűlni.

Amíg a tészta sül és hűl elkészítjük a krémet.

A túrót a tejföllel egy botmixer segítségével törjük össze, szinte krémesre. Adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és héját és keverjük össze.
A vizet forraljuk fel, majd oldjuk fel benne a zselatint. Kevergessük, amíg langyosra hűl, majd öntsük a túrós krémhez és keverjük el alaposan. A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, forgassuk a túrós krémbe.

A kihűlt lap aljáról húzzuk le a sütőpapírt, majd a lapot helyezzük vissza a forma aljába. Simítsuk rá a túrókrémet és tegyük a fagyasztóba 15-20 percre, hogy megdermedjen.

A tejszínt egy lábosba öntjük és felmelegítjük (de ne forraljuk fel!), majd lehúzzuk a tűzről és beleszórjuk az apróra vágott étcsokoládét. Folyamatosan kevergetjük, míg a csokoládé felolvad és fényes csokimázat kapunk.

A langyosra hűlt, sűrű csokoládés mázat a túrókrém tetejére kanalazzuk, és egy spatula segítségével óvatosan elsimítjuk.
Tegyük a hűtőbe pár órára, hogy kellőképpen megszilárduljon.

Tálalás előtt ízlés szerint tejszínhabbal és meggyszemekkel díszítjük, és szeletelve kínáljuk.

Mentés

Mentés

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére