Főoldal / Tészta ételek / Császármorzsa Erzsike konyhájából

Császármorzsa Erzsike konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Császármorzsa Erzsike konyhájából

Császármorzsa Erzsike konyhájából

Hozzávalók:

  • 30 dkg búzadara
  • 5 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 db tojás
  • 1 dl olaj
  • mazsola (elhagyható)
  • 3 dl tej

A tálaláshoz:

  • lekvár
  • porcukor
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tejet, három evőkanál cukorral, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval felforraljuk. Apránként hozzáadjuk a grízt, és közben folyamatosan kevergetjük. Megfőzzük és kihűtjük.

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a grízhez keverjük, a fehérjét pedig felverjük a maradék cukorral, majd ezt is a grízhez keverjük.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Az olajat egy sütőtálban felmelegítjük, majd beleöntjük a masszát. Az egészet 25-30 perc alatt készre sütöm, közben párszor átkeverjük.

Lekvárral tálaljuk.

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (86 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére