Hókifli
Hozzávalók:
A kiflik közepébe:
|
|
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrom, és egy éjszakát hűtőbe teszem pihenni.
Másnap lisztezett deszkán vékonyra kinyújtom.
6x6cm-es kockára vágom, és a közepébe halmozom a darált cukrozott diót.
Kifli formára feltekerem, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem őket.180 fokra előmelegített sütőben megsütöm.
Amikor kisültek porcukorba forgatom őket.
Nagyon finom sütemény, pléh dobozban hetekig eláll, de érdemes egyből dupla adagot készíteni, hogy kitartson karácsonyig.
Tipp / megjegyzés:
A hókifli igazi karácsonyi sütemény, melyet napokkal, sőt akár egy-két héttel az ünnep előtt elkészíthetünk.Fogyasztásig pléh dobozban tároljuk, így friss marad, sőt, minden dobozban eltöltött nap után csak finomabb lesz.
A töltelék sokféle lehet, a lekvároshoz érdemes sűrű, tömör lekvárt választani, a híg lekvárok kiflik töltésére nem alkalmasak. De a sűrű szilvalekvárral, barack dzsemmel, málna illetve ribizli lekvárral könnyű dolgozni, és a végeredmény is nagyon finom lesz.
Készülhet a klasszikus diós, mákos bejgli töltelékkel is.
A hókiflit forgathatjuk sima porcukorba, de ízletes, vaníliás porcukorba forgatva is.