Főoldal / Birka / Marha / Vetrece

Vetrece

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vetrece

Vetrece

Hozzávalók:

  • 50 deka marha felsál
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 5 deka zsír vagy olaj
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • őrölt bors
  • 2 babérlevél
  • bazsalikom ízlés szerint
  • 1 deci tejföl
  • 1 evőkanál liszt
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A húst megmosom, és vékony csíkokra vágom.

A hagymát  megpucolom, és apró kockára vágom.
A zsírban a hagymát megpárolom,  majd hozzáadom a hús csíkokat kicsit átforgatom,  majd hozzáadom a paradicsompürét, és a fűszereket.

Felöntöm annyi vízzel,hogy ellepje.
Fedő alatt puhára főzöm.

A bazsalikomot összevágom, és amikor már a hús megpuhult hozzáadom.

A tejfölt a liszttel ekeverem, egy keveset hozzáadok a hús szaftjából hogy kiegyenlítsem a hőmérsékletüket, majd a lábosba öntöm, és behabarom vele az ételt.

A vetrece mellé rizs köretet tálaltam, de tálalható akár burgonya nudlival, vagy burgonya krokettel is.

Tipp / megjegyzés:
A vetrece a tokány egyik fajtája. Abban különbözik a tokánytól, hogy mindig van benne tejföl, illetve ízlés szerint savanyítható ecettel, citromlével, illetve borral. A vetrece és a tokány is tartalmazhat gombát,borsót, sárgarépát.
A pörkölttől/paprikástól abban különbözik, hogy nem tartalmaz pirospaprikát, illetve míg a hús az előbbieknél kockákra van vágva a vetrece csíkokra vágott húsból készül.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére