Főoldal / Desszertek / Csokikrémes mogyorós diós koszorú

Csokikrémes mogyorós diós koszorú

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokikrémes mogyorós diós koszorú

Csokikrémes mogyorós diós koszorú 2

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg finom liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,7 dl tej
  • 2 ek.cukor
  • csipet só
  • 6 dkg vaj
  • 1 db tojás

A töltelékhez:

  • 40 dkg mogyorós csoki krém vagy nutella
  • 15 dkg durvára vágott dió
  • A koszorú lekenéséhez:
  • 1 db tojás

A tetejére:

  • 5 dkg kristálycukor
  • 5 dkg durvára vágott dió
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 dl tej
Elkészítési idő:1óra 45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:10 főreGlutén mentes:nem
Nehézség:NormálLaktóz mentes:nem

Elkészítés:

Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt és a többi hozzávalóval együtt begyúrjuk a tésztát. Alaposan kidolgozzuk /kézzel vagy géppel /majd egy órát meleg helyen kelesztjük.

Összekeverjük az 5 dkg cukrot az 5 dkg dióval.

A tésztát 2-3 mm vastag téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a csoki krémmel, megszórjuk a durvára vágott dióval. Szorosan felcsavarjuk, kört formázunk belőle. A végeit összedolgozzuk.

A tésztát bevagdossuk, mintha szeletelnénk, de nem vágjuk be csak félig és 15-20 percet pihentetjük. Lekenjük felvert egész tojással, megszórjuk a cukros dióval és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

A sütőből kivéve forrón meglocsoltam vaníliás, cukros tejjel.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére