Főoldal / Egytálételek / Rakott káposzta Gasztropajti konyhájából

Rakott káposzta Gasztropajti konyhájából

Rakott káposzta Gasztropajti konyhájából

Rakott káposzta Gasztropajti konyhájából

Hozzávalók:

  • 60 dkg savanyú káposzta
  • 50 dkg darált sertés, vagy pulykahús
  • 30 dkg rizs
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 3 dl tejföl
  • 2 kanál liszt
  • 2 tojás
  • kevés majoránna
  • 1 kanál zsemlemorzsa
  • kevés őrölt pirospaprika
  • kevés étolaj
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A darált húst kevés étolajon megdinszteljük. Ráreszeljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, kevés majoránnát adunk hozzá.

Egy másik edényben kevés olajon enyhén megpirítjuk a rizst, majd annyi vizet öntünk rá, hogy 1 ujjnyi magasan ellepje. Megfőzzük annyira, hogy a nedvet teljesen magába szívja.

Egy tálban összekeverjük a tejfölt, a lisztet, a reszelt sajtot, és a felvert tojásokat.

A savanyú káposztát megkóstoljuk, ha szükséges (akár többször is) átmossuk, majd vágódeszkán, kicsit megvágjuk, hogy szálai rövidebbek legyenek.

Enyhén kiolajozott tepsi aljára zsemlemorzsát hintünk, majd beleterítjük a darált húsos ragu, és a megfőtt rizs keverékét. A kikavart tejfölös, tojásos mártás felét ráöntjük, elsimítjuk rajta.
Erre terítjük a savanyú káposztát, majd lezárjuk a tejfölös mártás maradékával. Alufóliával lefedjük, majd 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 20 perc után levesszük róla a fóliát és addig sütjük, míg a tejfölös mártás a tetején összeáll.

Ha megsült, meghintjük kevés őrölt pirospaprikával.
Addig ne szeleteljük fel, amíg kicsit nem hűl meg, mert kicsi hűlés után könnyebb felvágni.

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére