Főoldal / Vegetáriánus / Tócsni avagy lepcsánka

Tócsni avagy lepcsánka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tócsni avagy lepcsánka

Tocsni lepcsánka

Hozzávalók:

  • 4db nagyobb burgonya
  • 3-4ek liszt
  • 3-4gerezd fokhagyma
  • bors
  • ízlés szerint lehet még beletenni pirospaprikát, petrezselymet
  • olaj a sütéshez
Elkészítési idő:20 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:2 főreGlutén mentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktóz mentes:nem

Elkészítés:

A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, majd sajtreszelőn lereszeljük.
Összekeverjük a liszttel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk – nem kell sűrű masszának lennie!

Ha szeretjük ilyenkor dolgozhatjuk bele a többi fűszert.
Bő, forró olajba evőkanálnyi masszát teszünk, és ellapítjuk.

Kicsit mérsékeljük a hőfokot, hogy átsüljön, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg.
Megfordítjuk, és másik oldalát is aranybarnára sütjük.
Papírra szedjük, hogy felitassuk róla az olajat.

Tálalhatjuk tejföllel, fokhagymás-tejföllel, vagy csak így magában.

Tócsni avagy lepcsánka 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (641 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére