Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Hólabda Edit konyhájából

Hólabda Edit konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hólabda Edit konyhájából

Hólabda Edit konyhájából

Hozzávalók:

  • 8 db tojás
  • 8 ek. meleg víz
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek.kakaópor

A krémhez:

  • 5 dl tej
  • 5 ek. finomliszt
  • 25 dkg cukor
  • 2 cs.vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj

A tetejére:

  • 15 dkg csokoládé
  • 1 ek. étolaj

Az oldalára:

  • 20 dkg kókuszreszelék
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:BonyolultLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral 10-12 perc alatt habosra keverjük. Hozzáadjuk a meleg vizet és tovább keverjük.
A lisztet a kakaóporral, és a sütőporral elkeverjük, majd egy fakanállal a tojásos masszába keverjük.
Egy 24×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és belesimítjuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

A tejjel elkeverjük a lisztet, és a cukrokat, majd alacsony lángon sűrűre felfőzzük. A vajat összekeverjük a kihűlt főzött krémmel és jól kihabosítjuk.

A kakaós piskótát egy pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, majd lapjában félbevágjuk.
A krémmel összetöltünk 2 korongot, majd bevonjuk vele az oldalát is. Kókuszreszelékbe hempergetjük.

A csokoládét az étolajjal mikróban (vagy vízgőz felett) felolvasztjuk és bevonjuk vele a pici sütemények tetejét.

Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Hólabda Edit konyhájából 4.00/5 (1 értékelés)

Vass Lászlóné (270 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére