Főoldal / Szárnyas Ételek / Hagymás csirke krumplival

Hagymás csirke krumplival

Hagymás csirke krumplival

Hagymás csirke krumplival

Hozzávalók:

A csirkéhez:

  • 3 db felsőcomb filé
  • 2 kávéskanálnyi gyros fűszerkeverék
  • pár darab félbevágott vöröshagyma
  • 4-5 cikk fokhagyma
  • 3-4 dkg vaj

A krumplihoz:

  • 6 db krumpli
  • 5 szép nagy mángoldlevél (ha nincs, spenót is jó, meg persze krumpli “magában”, vagy petrezselyemmel is)
  • 2 cikk fokhagyma
  • őrölt bors
  • 3-4 dkg vaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csirkét befűszerezzük.

A burgonyát héjastól puhára főzzük. Ha langyosra hűlt, négybe vágjuk és lehúzzuk a héját. (rajta is hagyhatjuk, de a mángold levél így mutatott szépen mellette)

A csirkéhez a vajat felforrósítjuk, majd bőrével lefelé belehelyezzük a csirkecomb filéket. Közé tesszük a megpucolt és félbevágott hagymákat,és a fokhagymagerezdeket.
Kb. 3 percig sütjük teljes lángon, majd megfordítunk mindent a másik oldalára, és lefedve alacsony lángon még 4 percig sütjük.
Végül levesszük róla a fedőt, és erős lángon addig sütjük, míg elpárolog alóla a nedvesség, és szép piros csirkecombfiléket kapunk.

A mángold leveleket széles csíkokra vágjuk. Rádobjuk a felforrósított vajra, átpirítjuk, rászórjuk az összezúzott fokhagymát, közé keverjük az elnegyedelt krumplikat. Borsozzuk, és jól összepirítjuk. A legvégén kicsit megsózzuk.

A pirosra sült hagymás csirkecombokat a mángoldos burgonyával tálaljuk.

Beküldő: Márti
http://hogymegtudjuknezni.blogspot.hu/

Szólj hozzá!

A lap tetejére