Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Trüffel golyó mogyoró grillázzsal

Trüffel golyó mogyoró grillázzsal

Trüffel golyó mogyoró grillázzsal

Trüffel golyó mogyoró grillázzsal

Hozzávalók:

A trüffel golyókhoz:

  • 250 g jó minőségű étcsokoládé (minimum 70% kakaó tartalommal)
  • 250 ml tejszín
  • 8 dkg vaj

A grillázshoz:

  • 4 ek. cukor
  • 5 dkg török mogyoró
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csokoládét apró darabokra tördeljük.
A tejszínt a vajjal együtt egy lábosba tesszük, és addig melegítjük alacsony lángon, míg a vaj elolvad. Ekkor lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a csokoládét és addig keverjük, míg elolvad és sűrű krémet kapunk. (ilyenkor ízlés szerinti aromákkal ízesíthetjük)
Majd tegyük a hűtőbe legalább 4 órára vagy egy egész éjszakára, hogy a krém lehűljön, és szépen megdermedjen.

Készítsük el a grillázst. A mogyorót egy forró serpenyőben pirítsuk meg, majd ha langyosra hűlt dörgöljük le a vékony barna héját. (nem baj, ha marad rajta egy kevés) Majd egy késes aprítóban aprítsuk darabosra.
A cukrot egy lábosban karamellizáljuk meg, majd ha már szép aranyszínű keverjük bele a mogyorót, és öntsük ki egy szilikonos sütőlapra, és simítsuk el, hogy kihűljön és megdermedjen.
A megdermedt grillázst késes aprítóban vagy kávédarálóban aprítsuk darabosra. De ezt úgy is elvégezhetjük, hogy a grillázst egy zacskóba tesszük és egy hús klopfolóval megdöngetjük.

A megdermedt trüffelből diónyi méretű golyókat hengergetünk, majd a mogyoró grillázsba hempergetjük. Papírkapszlikba tesszük, majd fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére