Főoldal / Sertés ételek / Fasírtfiókák tésztafészekben krumpliágon

Fasírtfiókák tésztafészekben krumpliágon

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fasírtfiókák tésztafészekben krumpliágon

Fasírtfiókák tésztafészekben krumpliágon

Hozzávalók:

  • 1 kg darált sertéshús
  • 3-4 tojás
  • só, bors, delikát, darált színes bors,
  • majoránna, csemege paprika
  • olaj
  • 4 szelet száraz kenyér
  • zsemlemorzsa
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 kg burgonya
  • 2 ek vaj
  • 10-15 szál spagetti

Díszítéshez:

  • majonéz
  • egész bors
  • sárgarépa
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A darált húst elkeverjük a tojással, a zúzott fokhagymával, a fűszerekkel és a (vízbe áztatott, majd kinyomkodott) kenyérrel. Golyókat formázunk, melyeket bő forró olajban készre sütünk.

A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd a vajjal együtt megtörjük.

A fasírtgolyókra a majonéz és a bors segítségével szemeket készítünk, sárgarépából pedig apró csőröket.

Tálaláskor a tört burgonyából faágat formázunk, a megfőtt spagetti tésztából fészket, amibe belehelyezzük a fasírt fiókákat.

Értékeld a receptet

huszanke (38 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére