Főoldal / Sertés ételek / Fasírtfiókák tésztafészekben krumpliágon

Fasírtfiókák tésztafészekben krumpliágon

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fasírtfiókák tésztafészekben krumpliágon

Fasírtfiókák tésztafészekben krumpliágon

Hozzávalók:

  • 1 kg darált sertéshús
  • 3-4 tojás
  • só, bors, delikát, darált színes bors,
  • majoránna, csemege paprika
  • olaj
  • 4 szelet száraz kenyér
  • zsemlemorzsa
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 kg burgonya
  • 2 ek vaj
  • 10-15 szál spagetti

Díszítéshez:

  • majonéz
  • egész bors
  • sárgarépa
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A darált húst elkeverjük a tojással, a zúzott fokhagymával, a fűszerekkel és a (vízbe áztatott, majd kinyomkodott) kenyérrel. Golyókat formázunk, melyeket bő forró olajban készre sütünk.

A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd a vajjal együtt megtörjük.

A fasírtgolyókra a majonéz és a bors segítségével szemeket készítünk, sárgarépából pedig apró csőröket.

Tálaláskor a tört burgonyából faágat formázunk, a megfőtt spagetti tésztából fészket, amibe belehelyezzük a fasírt fiókákat.

Értékeld a receptet

huszanke (38 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére