Rigó Jancsi torta
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
Extra:
A csokibevonathoz:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat alaposan kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a kakaóporral elkevert lisztet és elvegyítjük. Egy nagy méretű kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, a massza kicsit kevesebb, mint a felét beleöntjük és 180 fokon megsütjük. Kb. 8-10 perc kell neki. Ez lesz a torta felső lapja. Amikor kész lett, sütőpapírral együtt kivesszük és hűlni hagyjuk.
Újra kibéleljük a tortaformát, beleöntjük a maradék masszát és megsütjük. Amikor kész, kivesszük, hűlni hagyjuk, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt és visszatesszük a tortaforma aljába.
A 6 dl tejszínt keményre felverjük, hozzáadjuk a kakaóporral elkevert porcukrot és a pici vízben feloldott zselatint is. Alaposan elkeverjük és a kapcsos tortaformában lévő piskótalapra öntjük.
Felverjük a 3 dl tejszínt is, hozzáadjuk a porcukrot és a pici vízben feloldott zselatint. Alaposan elkeverjük és rákenjük a kakaós krém tetejére.Hűtőbe tesszük dermedni.
Az étcsokit darabokra tördeljük és az étolajjal együtt tálba tesszük és mikróban felolvasztjuk. Rásimítjuk a 2. tortalap tetejére,kicsit dermedni hagyjuk, majd bejelöljük a szeleteket, így könnyebb lesz elvágni ha meghúz a csokoládémáz.
Fehér csokoládészívekkel díszítjük.
Miután a csoki teljesen megszilárdult egy éles késsel óvatosan szeletekre vágjuk és így tesszük a torta tetejére. Ezután már nagyon könnyű szép szeleteket vágni a tortából.
Hihetetlenül gyorsan elkészül, és egyáltalán nem bonyolult az elkészítése.