Főoldal / Egytálételek / Ricottás citromos gnocchi rozmaringos vajjal

Ricottás citromos gnocchi rozmaringos vajjal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Ricottás citromos gnocchi rozmaringos vajjal

Ricottás citromos gnocci rozmaringos vajjal

Hozzávalók:

  • 25 dkg ricotta
  • 13-15 dkg liszt
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • fél citrom reszelt héja
  • 1/2 kiskanál só
  • 1 csokor petrezselyemlevél
  • bors
  • 5 dkg vaj
  • 2 szál rozmaring
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A ricottát összekeverjük a parmezánnal, a sóval, az apróra vágott petrezselyem levéllel és a citrom reszelt héjával. Borssal ízesítjük, majd villával hozzákeverjük a liszt felét. Ezután kézzel hozzádolgozzuk a többi lisztet. Ha nagyon ragadna, adhatunk még hozzá lisztet, de ne túl sokat, mert könnyű, puha tésztát kell kapnunk.

A tésztacipót négybe vágjuk, majd lisztezett deszkán egyenként kis hurkákat sodrunk belőlük. A hurkákat 2 cm-es darabokra vágjuk, és forró, sós, lobogó vízben főzzük addig, amíg a tészták fel nem jönnek a víz tetejére.

Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és beletesszük a rozmaringot. Addig melegítjük, amíg a vaj meg nem barnul egy kicsit, és finom rozmaring illat lengi be a konyhát. A végén a rozmaringot kivesszük a vajból ( vigyázzunk, hogy a rozmaring ne égjen meg, mert akkor kesernyés lesz a vaj). A kifőtt, és lecsepegtetett gnocchikat a rozmaringos vajba forgatjuk.
Reszelt parmezánnal tálaljuk.

Értékeld a receptet

Lélekkonyha (177 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére